- Voetverzorgingstips

Voeten verdienen uw aandacht!

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet.
U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van de onderstaande tips. 

Tips

Goede schoenen kopen is belangrijk voor gezonde voeten

Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten een beetje opzwellen dus dan is de (na)middag een goed tijdstip om ze te passen.

Laat je voeten iedere keer dat je schoenen past opmeten en laat ze opmeten als je staat. Let er op dat je de schoenen aan allebei je voeten past. Veel mensen hebben namelijk 1 voet die langer is dan de andere. Wanneer dat het geval is, koop de schoenen dan op maat van de grootste voet!

Mijn persoonlijke tip: Prik blaren niet door!

Blaren worden veroorzaakt door huidwrijving. Maak ze niet kapot, maar plak er een pleister over en laat deze zitten tot de blaar er op natuurlijke wijze vanaf valt in bad of in de douche. Was het gebied waar de blaar zat dan goed schoon, gebruik zo nodig wat ontsmettend middel, en bedek de huid met een steriel verbandje.

Koude voeten voorkomen? Minder pumps dragen!

Koude voeten zijn te voorkomen door minder vaak pumps of hoge hakken te dragen. Deze schoenen knellen namelijk en voorkomen een goede doorbloeding.

Voorkom kloven tussen uw tenen

Na het douchen of zwemmen is het belangrijk om goed tussen uw tenen af te drogen, zo voorkomt u van die hinderlijke kloven! Als u al last heeft van kloven kunt u tussen uw tenen voetpoeder strooien!

Kalknagels: Hoe kom je eraan, hoe kom je eraf?

Wist u dat meer dan een kwart van de Nederlanders last heeft van dit kwaaltje?

Het is ook nog besmettelijk....

Daarom draag altijd slippers in openbare ruimtes als kleed-kamers, douches of sauna's. Draag geen tweedehands schoenen....

Wat je verder zelf kunt doen: Dagelijks de voeten afspoelen, goed afdrogen-vooral tussen de tenen. Draag sokken van katoen of wol. Gebruik een goede kalknagelolie, maar desinfecteer ook de schoenen met een schimmelwerend middel!

Mijn behandeling is: elke keer als u bij mij komt frees ik uw nagels mooi dun. Daarnaast heb ik in de salon goede kalknagelolie te koop en spray / of poeder voor in uw schoenen en sokken.